Thajská kokosová rýže
Suroviny
- 25 g Máslo čerstvé
 - 75 g Kari pasta
 - 10 g Koriandr čerstvý
 - 400 g Rýže jasmínová
 - 400 ml Voda pitná
 - 400 ml Mléko kokosové
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Limetka kafrová
 - 1 kávová lžička Limetková kůra
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 495 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 952.9 mg
 - Vláknina 18758 mg
 - Vitamín A 18758 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme oloupanou, nasekanou šalotku spolu s očištěnou, nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Restujeme asi 5 minut. Vmícháme kari pastu a povaříme 1/2 minuty. Přidáme limetkovou kůru, limetkové lístky, část nasekaného koriandru, propláchnutou rýži a lžičku soli. Vše dobře promícháme, zalijeme kokosovým mlékem, 400ml vody a za občasného míchání zvolna povaříme asi 5 minut. Potom přiklopíme pokličkou, snížíme příkon tepla a podusíme 15 minut, aby rýže změkla.
 - 
                                2
Nakonec do pokrmu vmícháme očištěnou, na kolečka nakrájenou jarní cibulku.
 - 
                                3
Při podávání ozdobíme každou porci zbylými lístky korinadru.
 - 
                                4
Thajská kokosová rýže je vhodnou přílohou k pečeným rybám nebo kuřecímu masu.