Minestrone s pestem
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
 - 85 g Těstoviny konzumní
 - 4 g Sůl
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 2 g Pepř černý celý
 - 60 ml Olej olivový
 - 700 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Brambory rané
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Pesto
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1778 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 13.4 mg
 - Draslík 1116.9 mg
 - Vláknina 25887.5 mg
 - Vitamín A 25887.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 124.3 mg
 - Vitamín E 3.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou bramboru, mrkev, cuketu, zelí a cibuli nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme se solí. V rendlíku se silnějším dnem rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme utřený česnek, nakrájenou bramboru, mrkve, cuketu a zelí. Zlehka osmahneme, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina trochu nezměkne (5–7 minut).
 - 
                                2
Zalijeme vývarem, přidáme rajčata. Vše přivedeme k varu, pak zmírníme oheň a vaříme asi 20 minut. Nasypeme těstoviny, osolíme, nameleme pepř a za občasného zamíchání vaříme dalších 15 minut, dokud těstoviny nejsou uvařeny na skus (al dente).
 - 
                                3
Polévku servírujeme na hlubokém talíři s 1 lžící pesta, posypanou strouhaným parmezánem.