Polévka s dýní a batáty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1062 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 764.3 mg
 - Vláknina 5946.3 mg
 - Vitamín A 5946.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji doměkka.
 - 
                                2
Na cibuli nasypeme kari a dobře obalíme. Přidáme drůbeží vývar, dýni a batáty, obojí oloupané a nahrubo nakrájené, přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a vaříme 30-35 minut, zelenina má být křehká.
 - 
                                3
Hotové rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
V misce ozdobíme najemno nasekanou čerstvou pažitkou.