Vepřové kotlety s ratatouille
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 500 g Rajčata
 - 900 g Vepřové kotlety
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Lilek
 - 6 ks Petržel - nať
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Provensálské koření
 - 3 polévková lžíce Pyré rajčatové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 543 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 156.2 mg
 - Draslík 1444.1 mg
 - Vláknina 10717 mg
 - Vitamín A 10717 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82.3 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek a cukety očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a rozčtvrtíme, česnek oloupeme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme.
 - 
                                2
Rozehřejeme asi polovinu oleje a podusíme na něm cibuli a česnek. Přidáme zeleninu, krátce opečeme, přilijeme vývar a přivedeme k varu. Do zeleniny vmícháme rajčatové pyré, provensálské bylinky a bobkové listy. Ochutíme solí a pepřem, necháme ještě 15 minut dusit.
 - 
                                3
Vepřové kotlety osušíme, osolíme a opepříme a prudce opečeme po obou stranách ve zbylém oleji. Snížíme teplotu a pečeme ještě 6 minut, několikrát obrátíme.
 - 
                                4
Petrželku omyjeme, dosucha otřepeme, nasekáme a posypeme jí zeleninu. Vepřové kotlety podáváme s ratatouille.