Srnčí kýta se zeleninou
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 80 g Pórek
 - 1000 g Srnčí kýta
 - 150 g Žampiony - sterilované
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 30 g Houby sušené
 - 80 g Zelí hlávkové bílé
 - 2 g Nové koření mleté
 - 1 g Bobkový list
 - 1 g Tymián sušený
 - 2 g Zázvor mletý
 - 2 g Jalovec
 - 15 g Feferony
 - 1 g Šalvěj sušená
 - 5 g Paprika mletá sladká
 - 150 g Paprika červená
 - 70 g Solamyl
 - 150 g Olej slunečnicový
 - 1 g Oregano sušené
 - 600 g Hranolky
 - 30 ml Omáčka sójová
 - 500 ml Vývar z hovězích kostí
 - 15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
 - 100 ml Kečup
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 1318 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 4.2 mg
 - Draslík 722.8 mg
 - Vláknina 6755 mg
 - Vitamín A 6755 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.6 mg
 - Vitamín E 9.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, pórek na kolečka, zelné listy na slabé nudličky, česnek prolisujeme, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
 - 
                                2
Maso vložíme do misky, osolíme, zalijeme olejem, okořeníme drceným jalovcem, drceným novým kořením, mletým pepřem, zázvorem, tymiánem, šalvějí, bobkovým listem, oreganem, mletou paprikou, feferonkou, přilijeme sojovou omáčku, worcester, důkladně promícháme a necháme několik hodin uležet.
 - 
                                3
Marinované maso vyklopíme na pánev, orestujeme, přidáme česnek, plátky nakládaných žampionů, papriku, zelí, přidáme kečup, houbový prášek, grilovací koření, cibuli, pórek, podlijeme vývarem a krátce podusíme, jen co maso změkne. Zelenina musí zůstat křupavá. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme.
 - 
                                4
Podáváme se smaženými hranolkami.