Spaghetti alla carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1620 kcal
 - Sacharidy 192 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 1834 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 28941.6 mg
 - Draslík 92.2 mg
 - Vláknina 530.7 mg
 - Vitamín A 530.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve na malé kostičky nakrájíme slaninu Pancetta a nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano. Dále v misce smícháme smetanu, mletý pepř, žloutky, parmezán a chilli koření. Dáváme pozor, aby se žloutky nesrážely, omáčka musí zůstat krémová.
 - 
                                2
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.
 - 
                                3
Na másle pomalu opečeme kostičky slaniny, až zesklovatí, přidáme uvařené špagety, důkladně promícháme a odstavíme z ohně.
 - 
                                4
Vše zalijeme smetanovým krémem, promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.