Spaghetti alla puttanesca II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Spaghetti
  • 350 ml Rajčatový protlak
  • 1 ks Černé olivy
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Sýr Gran Moravia
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 plátek Ančovičky konzervované
  • 3 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1910 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 330.2 mg
  • Vláknina 11275 mg
  • Vitamín A 11275 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    ■ dejte osmahnout oloupaný a rozmáčknutý česnek a nakrájenou chilli papričku na olivovém oleji (cca 4 lžíce)

  • 2

    ■ přidejte ančovičky a smažte je dokud se na pánvi nerozpustí

  • 3

    ■ potom přidejte odpeckované olivy nakrájené na plátky a kapary

  • 4

    ■ zalijte rajčatovým protlakem (čerstvými rajčaty), přikryjte pokličkou a nechte bublat na mírném ohni

  • 5

    ■ dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (nejlépe hrubou mořskou solí)

  • 6

    ■ do vroucí vody dejte těstoviny

  • 7

    ■ pokud vám omáčka začne vysychat, můžete čas od času přidat trochu vody z těstovin

  • 8

    ■ omáčku případně dochuťte solí a pepřem

  • 9

    ■ hotové těstoviny „al dente“ (na skus) zceďte a smíchejte s omáčkou

  • 10

    ■ podávejte posypané sýrem (kdo má rád) a třeba s nějakým moc dobrým bílým vínem

  • 12

    TIP: Kdo bude chtít přidat petrželku, tak počkejte až úplně nakonec a vmíchejte ji do hotové směsi s těstovinami.

Komentáře k receptu