Spaghetti alla puttanesca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 400 g Špagety
  • 100 ml Víno červené
  • 6 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Chilli paprička sušená
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 677 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 2593 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 57.4 mg
  • Draslík 848.7 mg
  • Vláknina 7743 mg
  • Vitamín A 7743 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek spolu s chilli papričkami a sardelkami nasekáme najemno. Tuto směs osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, přilijeme víno a nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.

  • 2

    Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě dle návodu na obalu.

  • 3

    Do omáčky vmícháme kapary, olivy a ochutíme solí. Těstoviny slijeme, necháme krátce okapat, promícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu