Kuřecí maso dušené se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 193 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 80.2 mg
 - Draslík 711.6 mg
 - Vláknina 7100 mg
 - Vitamín A 7100 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa propláchneme pod tekoucí vodou, usušíme je a nakrájíme na tenké nudličky. K nakrájenému masu přimícháme solamyl, cukr, olej, a vodu a směs ochutíme solí. Směs důkladně promícháme a orestujeme v hlubším hrnci. Pak nakrájíme nahrubo zelí a cibuli a přidáme k orestovanému masu a směs dusíme do změknutí. Jako přílohu servírujeme k tomuto pokrmu bezlepkový chléb.