Žampionový salát s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 694.1 mg
 - Vláknina 7896.3 mg
 - Vitamín A 7896.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony důkladně očistíme, společně s rajčaty opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. Polníček očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme oschnout. Polníček s plátky rajčat a žampionů vyskládáme na talíře.
 - 
                                2
Bazalku opláchneme a necháme oschnout. Lístky otrháme a pokrájíme na nudličky. Ocet smícháme společně s olejem, solí a pepřem. Marinádou zalijeme salát a odložíme bokem na 15 minut.
 - 
                                3
Na pánvi orestujeme nahrubo nasekaný vlašský ořech. Salát posypeme ořechy a ozdobíme pokrájenou bazalkou. Sýr nakrájíme na hoblinky a posypeme jimi salát. Můžeme podávat.