Okurka sečuan s bulgurem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 450 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 541 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 50 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 592 mg
 - Vláknina 18667.5 mg
 - Vitamín A 18667.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulgur v hrnci zalijeme trojnásobkem vroucího zeleninového vývaru ,zakryjeme poklicí, obalíme velkou osuškou a necháme asi 30 minut nabobtnat. Zatím si do mísy připravíme zeleninu na opečení, okurku rozkrojíme podélně napůl a následně na slabé plátky. Jarní cibulku i s natí nakrájíme nadrobno, zázvor, česnek a chilli papričku nasekáme najemno. Ve woku rozpálíme sezamový olej a zeleninu za stálého míchání necháme 7 minut orestovat. Zalijeme sójovou omáčkou, přidáme cukr, wok koření, zakapeme chilli olejem. Promícháme a na mírném ohni povaříme ještě 8 minut. Do odstaveného pokrmu vmícháme hotový bulgur a podáváme.