Husí játra s pečenými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 386 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 698.1 mg
 - Draslík 419.5 mg
 - Vláknina 3866.3 mg
 - Vitamín A 3866.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 54.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná husí játra namočíme do studené octové vody. Po dvou hodinách je vyjmeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v hlubší pánvi na rozpáleném sádle z obou stran dorůžova opečeme.
 - 
                                2
Opečené plátky jater dáme do jiné nádoby, tuk zalijeme vínem a povaříme.
 - 
                                3
Oloupeme větší kyselá jablka, vypíchneme z nich jádřince a nakrájíme na plátky silné přibližně 5 mm. Plátky jablek poprášíme moukou a na másle z obou stran osmahneme dorůžova.
 - 
                                4
Játra vrátíme do pánve a prohřejeme v omáčce.
 - 
                                5
Na talíř klademe střídavě plátek jater a plátek jablka a zalijeme omáčkou.