Parmezánová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 575 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 142 mg
 - Draslík 25.9 mg
 - Vláknina 150.8 mg
 - Vitamín A 150.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci si rozpustíme 50 g másla, přidáme k němu 1 lžíci hladké mouky a usmažíme si světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme smetanu, dochutíme solí, pepřem a mícháme do potřebné hustoty. Při mírné teplotě jíšku povaříme asi 10-15 minut.
 - 
                                2
Parmezán jemně nastrouháme. Omáčku odstavíme z plotny, parmezán zamícháme do horké omáčky a mícháme do doby, až se rozpustí. Omáčku nalijeme do omáčníku a ihned podáváme.