Litevské cepelíny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1260 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 1441 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 283.6 mg
 - Draslík 1874.6 mg
 - Vláknina 23226 mg
 - Vitamín A 23226 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané syrové brambory nastrouháme, dobře vymačkáme vodu a smícháme je s nastrouhanými vařenými bramborami, hladkou moukou, solí, 1 vejcem a 100 ml zakysané smetany. Promícháme a na pomoučeném vále z těsta vytvoříme placku.
 - 
                                2
Pak si připravíme nádivku. Na 150 g sádla opečeme 3 nakrájené cibule, přidáme tvaroh a 2 vejce, osolíme a dobře promícháme.
 - 
                                3
Z bramborového těsta vykrajujeme kroužky, klademe na ně nádivku a zformujeme do podlouhlých šišek. Vaříme je 10 minut v osolené vodě.
 - 
                                4
Mezitím na 100 g sádla zpěníme 3 cibule, osolíme, zalijeme 200 ml zakysané smetany a chvilku povaříme.
 - 
                                5
Cepelíny podáváme přelité teplou smetanovou omáčkou.