Kotletky z jehněčího masa s artyčoky
Suroviny
- 800 g Jehněčí kotlety
 - 400 g Artyčoky sterilované
 - 50 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 2 polévková lžíce Máta
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.5 polévková lžíce Olej chilli
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 132 mg
 - Draslík 944.3 mg
 - Vláknina 17988.4 mg
 - Vitamín A 17988.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené jehněčí kotletky (bez kosti) potřeme jemně chilli olejem. Oloupané stroužky česneku velmi drobně pokrájíme. Z omytých rozmarýnových a mátových snítek si otrháme lístky a posekáme je nadrobno, každé zvlášť. Nakládané artyčoky v oleji scedíme z nálevu a necháme v sítu okapat.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce orestujeme česnek téměř dozlatova. Pak přidáme kotletky, artyčoky, rozmarýn, snížíme teplotu a pečeme z jedné strany 1 minutu. Maso s artyčoky obrátíme a pečeme další minutu. Vše osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem, přilijeme víno, posypeme mátou a pečeme 3 minuty. Poté znovu vše obrátíme a pečeme další 3 minuty.
 - 
                                3
Upečené kotletky dáme na předehřáté talíře, obložíme je artyčoky, vše přelijeme výpekem a hned servírujeme.