Přírodní vepřové plátky na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 296 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 117.3 mg
 - Draslík 627.3 mg
 - Vláknina 745 mg
 - Vitamín A 745 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špalíček vepřové kýty omyjeme, osušíme, nakrájíme z ní 4 plátky. Mezi potravinářskou fólii plátky zlehka naklepeme, pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem a sladkou paprikou.
 - 
                                2
V rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany po 2 minutách, poté je zaprášíme moukou, podlijeme horkou vodou, pánev zakryjeme a maso dusíme doměkka přibližně 20-25 minut. Štávu případně dochutíme solí.
 - 
                                3
Plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je šťávou z masa a hned teplé podáváme.