Dušená zelenina ze zahrádky
Suroviny
- 80 g Celer bulvový
 - 80 g Kedlubna
 - 100 g Mrkev kořen
 - 80 g Petržel kořen
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
 - 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Smetana zakysaná extra light
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 251.3 mg
 - Draslík 838.4 mg
 - Vláknina 13047.4 mg
 - Vitamín A 13047.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 122.9 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a omyjeme zeleninu ze zahrádky: malou mrkev, menší kedlubnu, petržel, 1/4 celeru, lahůdkovou cibuli, papriku a zralá rajčata. Mrkev, kedlubnu, 1kořen petržele a kousek celeru nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli na kolečka, rajčata na čtvrtky a papriky na proužky.
 - 
                                2
V pánvi na oleji s máslem nejdříve zpěníme cibuli, pak k ní přidáme ostatní zeleninu, kromě rajčat. Krátce vše s cibulí restujeme a pak pod poklicí při mírnější teplotě zeleninu dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme rajčata, dusíme je přibližně 3 minuty.
 - 
                                3
V míse rozmícháme vejce s nastrouhaným sýrem, zakysanou smetanou, solí, pepřem a touto směsí zeleninu zalijeme a pod poklicí dusíme do doby, až zatuhne. Občas ji ze spodu podebereme, aby se nepřipálila.
 - 
                                4
Takto připravenou zeleninu podáváme teplou i vychladlou. Dobrou chuť.