Rigatoni s uzeninou a parmazánem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 500 g Špekáčky
 - 500 g Těstoviny Rigatoni
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 125 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1214 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 77 g
 - Sodík 491 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 199.9 mg
 - Draslík 179 mg
 - Vláknina 8910.3 mg
 - Vitamín A 8910.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme olej a doměkka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou uzeninu a na plátky nakrájené žampiony a podusíme.
 - 
                                2
Poté za stálého míchání podlijeme vínem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a vaříme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.
 - 
                                3
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                4
Vrátíme je zpět do hrnce. Smícháme je s uzeninou a žampiony. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, polovinou nastrouhaného parmazánu, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
 - 
                                5
Promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.