Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou
Suroviny
- 160 g Rýže loupaná
 - 250 g Kuřecí prsa
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 100 ml Víno bílé
 - 100 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Hřebíček
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 121.6 mg
 - Draslík 378.9 mg
 - Vláknina 5407.5 mg
 - Vitamín A 5407.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby, zalijeme vodou, přidáme půlku cibule do které jsme zapíchli hřebíček, ochutíme solí a vložíme do trouby předehřáté na 160C na cca 15min.
 - 
                                2
Mezitím nakrájíme kuřecí maso na kostky, osolíme a připravíme 4 špízy. Na každou jehlu napichujeme střídavě 3 vyloupané krevety a 3 kousky masa.
 - 
                                3
Orestujeme na rozpáleném oleji z jedné strany, poté podlijeme vínem a restujeme cca 4min z druhé strany.
 - 
                                4
Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, oloupané jablko na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého másla, přidáme jablko, orestujeme a podlijeme smetanou. Ochutíme solí, nasypeme kari, povaříme do zhoustnutí a rozmixujeme na hladkou omáčku.
 - 
                                5
Hotové špízy podáváme s rýží a kari omáčkou.