Thajské bramborové karbanátky
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 180 g Krabí maso mražené
 - 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
 - 4 kávová lžička Limetková šťáva
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Ocet vinný červený
 - 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř 4 barev
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 705.7 mg
 - Vláknina 8284.9 mg
 - Vitamín A 8284.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ke karbanátkům budeme podávat studenou okurkovou omáčku a tu připravíme jako první.
 - 
                                2
Do misky nastrouháme oloupanou salátovou okurku, přidáme med, vinný ocet, sójovou omáčku, sůl a chilli koření. Vše důkladně smícháme. Hotovou omáčku dáme do chladu.
 - 
                                3
Na kostičky nakrájené brambory uvaříme ve slaném nálevu, vodu slijeme, brambory necháme okapat. Ještě teplé brambory rozmačkáme v misce, smícháme s bílým krabím masem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, sojovou omáčkou, limetkovou šťávou a moukou. Těsto osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Z připraveného těsta vytvarujeme karbanátky a ty smažíme
 - 
                                5
v pánvi s rozpáleným olejem.
 - 
                                6
Po obou stranách dozlatova upečené karbanátky podáváme na předehřátých talířích a ozdobené kousky jarní cibulky. Doplníme studenou okurkovou omáčkou.
 - 
                                7
 - 
                                8