Fritto misto di mare
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Sardinka obecná
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 12 g Petržel - nať
 - 250 g Treska aljašská
 - 50 g Ančovička - filety
 - 100 g Chobotnice
 - 250 g Olihně
 - 120 g Hřebenatka
 - 480 ml Olej olivový
 - 315 ml Voda pitná
 - 125 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1749 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 157 g
 - Sodík 237 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 224.4 mg
 - Draslík 725.9 mg
 - Vláknina 5857 mg
 - Vitamín A 5857 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olihně, krevety i chobotnice dobře omyjeme, zbavíme vnitřností, zobáků, hlaviček. Olihně pokrájíme na kroužky, chobotničky dle velikosti rozkrojíme na polovinu či čtvrtinu. Rybí maso pokrájíme na větší sousta.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme na pánvi, přidáme česnek, ančovičky, petržel a chilli. Necháme chvíli smažit. Vzniklou omáčku podáváme k hotovému masu.
 - 
                                3
200 g hladké mouky mícháme s 80 ml olivového oleje a jedním bílkem z vejce. Postupně přidáme 315 ml vlažné vody a vyšleháme do hustého tekutého těsta. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a vmícháme do těsta.
 - 
                                4
Omyté, ubrouskem osušené mořské plody ponoříme do těsta a poté vložíme ho rozpáleného oleje. Osmažené kousky necháme okapat a ubrousku.
 - 
                                5
Podáváme s připravenou omáčkou a s dílky citrónu.