Rizoto s plody moře, garnáty a cuketami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 2258 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 198.5 mg
 - Draslík 1531.2 mg
 - Vláknina 17235 mg
 - Vitamín A 17235 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odrhneme slávky a omyjeme. Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a osušíme. Oddělíme cukety od květů, z květů odstraníme pestíky a nakrájíme na proužky. Cukety omyjeme, nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme cibuli, jemně nasekáme a česnek podrtíme.
 - 
                                2
Slávky vhodíme do pánve, přidáme česnek, olej, bílé víno a za občasného zatřesení pánví necháme na prudkém plameni otevřít. Pánev stáhneme z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a neotevřené slávky.
 - 
                                3
Rozehřejeme olej a smažíme ocásky garnátů. Osolíme a opepříme, vyjmeme ocásky garnátů a dáme stranou. Ve stejné pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme kolečka cibule.
 - 
                                4
Přisypeme rýži, smažíme, přilijeme bílé víno a necháme na prudkém plameni vyvařit. Rýži vaříme 15-18 minut a postupně přiléváme vařící rybí vývar. V polovině vaření přidáme šafrán rozpuštěný ve vývaru.
 - 
                                5
Na pánvi rozehřejeme olej a 2-3 minuty smažíme kolečka cuket. Přidáme pokrájené květy z cuket, osolíme, opepříme a smažíme. Před koncem vaření rýže přidáme ocásky garnátů, slávky, kolečka cuket a pokrájené květy cuket. Vše promícháme a hotový pokrm podáváme horký.