Haše ze skopového masa s bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 318 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 27 mg
 - Draslík 578 mg
 - Vláknina 7627.1 mg
 - Vitamín A 7627.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory očistíme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme do máslem vymazaného pekáčku.
 - 
                                2
Skopové maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, krátce orestujeme, přidáme rajčatový protlak, promícháme, stáhneme z ohně a vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátového oříšku a česnek. Směs vložíme do pekáčku na brambory, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem, pokapeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 75 minut.
 - 
                                4
Porce haše na talíři ozdobíme plátky čerstvých rajčat.