Salát z bambusových výhonků
Suroviny
- 400 g Bambusové výhonky
 - 30 g Lepkavá rýže
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 ks Chilli paprička sušená
 - 20 ks Máta
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Česnek
 - 2 polévková lžíce Šalotka
 - 3 polévková lžíce Cibulka jarní
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 277 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 974.1 mg
 - Vláknina 8078.2 mg
 - Vitamín A 8078.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sterilované bambusové výhonky scedíme a osušíme, nakrájíme a odložíme stranou. Mezitím na pánvi osmažíme nasucho rýži, aby dostala zlatavý nádech. Poté ji rozdrtíme v hmoždíři na jemný prášek. Nasypeme do mísy, přidáme nahrubo nakrájenou cibulku a šalotku, rybí omáčku, pokrájený česnek, cukr, limetkovou šťávu, chilli papričky a polovinu mátových lístků.
 - 
                                2
Vše promícháme a směsí přelijeme bambusové výhonky. Posypeme sezamovými semínky, dozdobíme zbylými lístečky máty a podáváme.