Candát s perníkovou strouhankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 58 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 9 mg
 - Draslík 91.5 mg
 - Vláknina 2439.8 mg
 - Vitamín A 2439.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme, osolíme a opepříme. Perník nastrouháme a smícháme se změklým máslem do lepivé strouhanky.
 - 
                                2
Olej rozpálíme a krátce na něm osmahneme rybu, položenou kůží dolů. Poté maso přendáme do zapékací mísy neopečenou stranou nahoru, pokryjeme perníkovou strouhankou a dáme péct při 190°C na cca 10 minut, než strouhanka ztuhne. Rybu servírujeme s plátkem pomeranče.