Kapr na sardeli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 110 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 173.3 mg
 - Draslík 907.2 mg
 - Vláknina 2016 mg
 - Vitamín A 2016 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné filety z kapra naporcujeme a obalíme v mouce. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Rybu osmažíme na másle z obou stran, celkem asi 3 minuty, poté přeložíme do pekáče. Do výpeku dáme na půl minuty restovat rozpůlená rajčata řeznou stranou dolů. Osmažená rajčata přidáme k rybě v troubě předehřáté na 180 °C a pečeme zhruba 9 minut.
 - 
                                3
V mezičase ve výpeku rozmícháme sardelovou pastu, citronovou šťávu a vodu. Povařit stačí jen půl minuty. Omáčku stáhneme ze sporáku a postupně do ní zašleháme kostičky vychlazeného másla.
 - 
                                4
Porce kapra podáváme přelité omáčkou a pečenými rajčaty.