Štika nebo kapr pečené na sardelích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 0.5 ks Žemle tuková
  • 3 ks Sardelové řezy
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 1 kg Štika obecná
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1239 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 228.7 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu očistíme a vložíme do nízkého pekáčku.

  • 2

    Vykostěné sardele nasekáme, utřeme s máslem a smícháme s žemlí namočenou ve víně a prolisovanou.

  • 3

    Takto upravenou rybu upečeme obvyklým způsobem a podáváme s bramborami posypanými petrželovou natí.

Komentáře k receptu