Vařené hovězí s květákem a hráškem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
 - 250 g Květák
 - 350 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 250 g Smetana
 - 20 g Pažitka
 - 2 ml Citrónová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2.5 l Voda pitná
 - 7 dl Víno bílé
 - 0.09 dl Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 339 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 376 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 51.7 mg
 - Draslík 551.4 mg
 - Vláknina 5772.6 mg
 - Vitamín A 5772.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso vložíme do tlakového hrnce, zalijeme 1,5 l vody, vsypeme půl lžičky soli a vaříme do měkka. Poté maso vybereme a rozkrájíme na stejné kousky. Udržujeme je teplé do dalšího použití.
 - 
                                2
Opraný, na růžičky rozebraný květák vložíme do hrnce na rozpálený olej. Přidáme scezený okapaný hrášek, společně osmahneme. Poté zalijeme vodou i vínem, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a povaříme do měkka. Před dovařením vlijeme do zeleniny smetanu smíchanou s moukou a dobře promícháme. Přivedeme k varu, následně stáhneme ze sporáku. Dochutíme pepřem, citrónovou šťávou, vmícháme uvařené maso.
 - 
                                3
Po promíchání jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme. Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.