Hovězí maso vařené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Hovězí plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 493.5 mg
  • Vláknina 283.3 mg
  • Vitamín A 283.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pod tekoucí vodou maso opláchneme, dáme vařit do osolené vody a přidáme kousek cibule.

  • 2

    V průběhu vaření maso obrátíme, obzvláště tehdy, pokud připravujeme málo vývaru.

  • 3

    Správně uvařené maso by nemělo být tuhé a zároveň by se nemělo rozpadat.

  • 4

    Uvařené maso nakrájíme na tenké plátky přes vlákno, vyskládáme na talíř a polijeme trochou vývaru, aby nebylo suché.

Komentáře k receptu