Broskvové tyčinky s mandlemi a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 13 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 354.1 mg
- Vláknina 7615.3 mg
- Vitamín A 7615.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle a ořechy nasekáme nadrobno, sušené broskve nakrájíme. Med rozmícháme v trošce horké vody, přisypeme ořechy, mandle a broskve a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme špetku vanilky.
-
2
Těsto opatrně rozetřeme na pečicí papír ve vrstvě silné cca 1,5 cm a nožem naznačíme obdélníkové tyčiny.
-
3
Vložíme do mírně vyhřáté trouby a sušíme při nízké teplotě. Jakmile tyčinky oschnou, obrátíme je a sušíme dál dokřupava. Dle naznačení rozlámeme, případně ještě krátce dosušíme.
-
4
Hotové tyčinky necháme vychladnout, posypeme skořicí a podáváme.