Broskvové tyčinky s mandlemi a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Ořechy vlašské
  • 150 g Broskve sušené
  • 50 ml Med včelí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 polévková lžíce Mandle
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 354.1 mg
  • Vláknina 7615.3 mg
  • Vitamín A 7615.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle a ořechy nasekáme nadrobno, sušené broskve nakrájíme. Med rozmícháme v trošce horké vody, přisypeme ořechy, mandle a broskve a mícháme do zhoustnutí. Nakonec přidáme špetku vanilky.

  • 2

    Těsto opatrně rozetřeme na pečicí papír ve vrstvě silné cca 1,5 cm a nožem naznačíme obdélníkové tyčiny.

  • 3

    Vložíme do mírně vyhřáté trouby a sušíme při nízké teplotě. Jakmile tyčinky oschnou, obrátíme je a sušíme dál dokřupava. Dle naznačení rozlámeme, případně ještě krátce dosušíme.

  • 4

    Hotové tyčinky necháme vychladnout, posypeme skořicí a podáváme.

Komentáře k receptu