Zelenina s oříškovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 400 g Kapusta hlávková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 30 g Ořechy lískové
  • 200 g Pórek
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 596 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 861.2 mg
  • Vláknina 14322.5 mg
  • Vitamín A 14322.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 135.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nastrouhané oříšky nasucho opražíme, smícháme s máslem, osolíme a uložíme do chladničky.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytý pórek pokrájíme na nudličky, očištěnou mrkev na plátky a celer na kostičky, kapustu rozdělíme na 8 dílů.

  • 3

    Cibuli necháme zesklovatět v oleji, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkev, celer, mírně osolíme a krátce podusíme. Vložíme pórek, kapustu, zalijeme vývarem, okořeníme špetkou muškátu, novým kořením a citronovou kůrou. Vše vaříme cca 12 minut.

  • 4

    Připravené oříškové máslo nakrájíme, smícháme s trochou vývaru a vmícháme do pokrmu. Podle chuti dosolíme, ochutíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu