Hovězí plátky na zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 80 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 110.6 mg
  • Draslík 126.6 mg
  • Vláknina 1786.5 mg
  • Vitamín A 1786.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na tenké plátky (dva na porci), okraje nařízneme, maso naklepeme. Plátky osolíme a okořeníme zázvorem.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, vložíme maso a po obou stranách opečeme. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli a utřený česnek. Vše krátce osmahneme, podlijeme vodou (nebo vývarem), zvolna dusíme pod pokličkou do měkka.

  • 3

    Když je maso zcela měkké, vysmahneme šťávu na tuk, poprášíme moukou a podlijeme vodou. Přilijeme smetanu a povaříme.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s knedlíky.

Komentáře k receptu