Madráské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Jablka
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1124 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 430.8 mg
  • Draslík 879.8 mg
  • Vláknina 2352.5 mg
  • Vitamín A 2352.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře stáhneme z kůže, naporcujeme, vykostíme a osolíme. Porce zprudka opečeme na oleji ve velké pánvi. Vedle kuřete zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari koření, zamícháme a ihned podlijeme. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přidáme k masu oloupané, nastrouhané jablko.

  • 2

    Měkké kuře vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, povaříme a přidáme žloutek rozmíchaný ve smetaně. Jen prohřejeme, nevaříme.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu