Červené kari z tofu a zelených fazolek
Suroviny
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 170 g Sýr Tofu - uzený
- 2 kávová lžička Cukr palmový
- 2 ks Chilli paprička
- 5 ks Koriandr celý
- 4 ks Kafirové listy
- 3.5 šálek Žampiony čerstvé
- 2.5 hrnek Kokosové mléko
- 3 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 38 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 5.3 mg
- Draslík 1683.7 mg
- Vláknina 8896.3 mg
- Vitamín A 8896.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 197.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve vlijeme třetinu kokosového mléka a necháme vařit, dokud se mléko nezačne srážet a nepotáhne se olejovitou vrstvičkou.
-
2
Přidáme červenou směs na kari, cukr a rybí omáčku a promícháme. Nasypeme houby a za stálého míchání cca minutu povaříme. Přilijeme zbylé kokosové mléko a přivedeme opět k varu.
-
3
Poté vmícháme zelené fazolky s nakrájeným tofu a na mírném ohni povaříme 5 minut.
-
4
Nakonec přidáme limetkové listy, nakrájené chilli papričky a promícháme. Dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.