Rychlotrubky
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 250 g Těstoviny konzumní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Sýr smetanový tavený 45%
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Bazalka
- 3 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 25 g
- Sodík 774 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 37.6 mg
- Draslík 262.6 mg
- Vláknina 1971.6 mg
- Vitamín A 1971.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme těstoviny v osolené vodě s trochou oleje.
-
2
Nakrájíme slaninu a cibuli na kostičky.
-
3
Zpěníme na rozškvařené slanině cibuli, přidáme nakrájená rajčata, která jsme předtím spařila a odstranili slupku, nakrájený česnek a koření.
-
4
Vmícháme tavené sýry, necháme rozpustit a přidáme nastrouhanou nivu.