Španělská omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 253.1 mg
  • Vláknina 4465.5 mg
  • Vitamín A 4465.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájené houby a cibuli podusíme na másle.

  • 2

    Zaprášíme moukou, zalijeme vodou (nebo vývarem), přidáme rajčatový protlak, okořeníme a povaříme.

  • 3

    Nakonec do omáčky přidáme citronovou šťávu a nasekanou petrželovou nať.

Komentáře k receptu