Zelenina s Tahini omáčkou
Suroviny
- 225 g Brokolice
 - 225 g Chřest bílý
 - 225 g Květák
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Omáčka Tahini
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 kávová lžička Olej slunečnicový
 - 2 ks Cibule červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Jogurt krémový bílý natur
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 138 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 99 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 492.4 mg
 - Vláknina 10724.4 mg
 - Vitamín A 10724.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spodek pařáku vyložíme pergamenovým papírem a naskládáme do něj pokrájenou zeleninu.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci necháme vařit vodu a nad hladinu dáme pařák. Zeleninu postříkáme citronovou šťávou a necháme pod pokličkou vařit v páře 10 minut.
 - 
                                3
Připravíme si omáčku tahini s česnekem, rozehřejeme v pánvi slunečnicový olej, přidáme chilli, česnek, sůl a pepř. Smažíme 3 minuty, dokud nebude česnek měkký. Sundáme pánev z plamene a smícháme obsah s tahini a jogurtem. Dáme pánev na plamen, a minutu prohřejeme. Přidáme pažitku.
 - 
                                4
Z pařáku vyndáme zeleninu a dáme ji na ohřátou servírovací mísu. Ozdobíme sezamovými semínky a pažitkou.
 - 
                                5
Podáváme s horkou omáčkou.