Skopové maso v rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 617 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 245 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 146.7 mg
 - Vláknina 5107 mg
 - Vitamín A 5107 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme, okrájíme všechen lůj, maso nakrájíme na kostky a osolíme a opepříme. V tlakovém hrnci na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem. Poté vložíme maso, ze všech stran orestujeme, posypeme oreganem, vmícháme kečup, podlijeme vodou, dobře promícháme a hrnec uzavřeme.
 - 
                                2
Maso dusíme zhruba 25 minut, poté hrnec odstavíme a necháme zchladnout. K masu přidáme rýži, kterou jsme dobře propláchli horkou vodou. Hrnec znovu uzavřeme a dusíme ještě asi deset minut. Hrnec odstavíme, maso s rýží necháme dojít a servírujeme.