Vařené vepřové na dvakrát
Suroviny
- 300 g Vepřová kýta
 - 125 g Bambusové výhonky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Fazolová omáčka s chilli
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 50.3 mg
 - Draslík 497.8 mg
 - Vláknina 2939 mg
 - Vitamín A 2939 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vcelku vložíme vepřovou kýtu do tlakového hrnce s vařící vodou, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme pěnu, zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme 20 minut. Sundáme pokličku a necháme maso 120 minut maso chladnout. Poté maso vyjmeme a necháme okapat. Zbavíme tučných částí a pokrájíme na malé plátky.
 - 
                                2
Pokrájíme papriky i bambusové výhonky na stejné kusy jako maso.
 - 
                                3
Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm papriky, bambusové výhonky a pokrájenou jarní cibulku. Přidáme vepřové maso, cukr, sůl, fazolovou omáčku s chilli, sójovou omáčku, sherry a vše promícháme a povaříme 1 minutu.
 - 
                                4
Podáváme horké.