Zelné závitky po arabsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 886 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 91.3 mg
 - Draslík 816.6 mg
 - Vláknina 16771.6 mg
 - Vitamín A 16771.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 99 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si masovou směs. Smícháme v míse mleté maso, rýži, nadrobno nakrájené rajče a skořici. Posolíme, popepříme a důkladně promícháme. Z listů zelí vyřízneme trojúhelníky, které spaříme v horké osolené vodě a naplníme masovou směsí.
 - 
                                2
Do tlakového hrnce vložíme morkové kosti a na ně poklademe zelné závitky. Skládáme je těsně vedle sebe, aby se nám nerozmotaly. Do hrnce přidáme část pokrájeného česneku a přidáme vodu s citrónovou šťávou. Vše mírně posolíme. Vaříme asi 20 minut a poté vyndáme morkové kosti. Nakonec smícháme zbylý česnek se solí, mátou a trochou cukru. Na mírném plameni dovaříme ještě asi 5 minut.
 - 
                                3
Nandáme na teplé talíře.