Zelenina s holandskou omáčkou
Suroviny
- 350 g Brokolice
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mrkev kořen
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 1 šálek Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 189 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 201.2 mg
 - Draslík 493.4 mg
 - Vláknina 11509.4 mg
 - Vitamín A 11509.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme chvíli ve vývaru. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Na rozehřátém oleji podusíme na kousky nakrájenou cibulku, asi 2 minuty. Žloutky, sůl, pepř a víno šleháme ve vodní lázni. Když začne omáčka houstnout, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Měkkou zeleninu scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.