Smažené ústřice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 394 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 330.1 mg
 - Draslík 551.5 mg
 - Vláknina 1006.3 mg
 - Vitamín A 1006.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ústřice omyjeme pod tekoucí vodou a kuchyňskou špachtlí je škrábeme, abychom je zbavili písku. Vhodným nožem je otevřeme a vyjmeme ze skořápek. Dáme je do mísy, šťávu z nich scedíme a uschováme zvlášť.
 - 
                                2
V hrnečku přivedeme k varu vinný ocet a bílé víno a vařením zredukujeme tekutinu asi na 1 lžíci. Hrneček pak dáme do vodní lázně přidáme 1 lžíci uschované tekutiny z ústřic, žloutky a oříšek másla. Mícháme metličkou, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                3
Vmícháme po troškách zbývající máslo. Odstavíme omáčku ze sporáku, přidáme omytý a nasekaný keblik a hrneček necháme nadále stát ve vodní lázni. Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme špetku soli a vejce rozšleháme.
 - 
                                4
Ústřice necháme v cedníku okapat, otřeme je, lehce obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Postupně je po obou stranách osmažíme v dostačeném množství rozehřátého oleje tak, aby byly dozlatova. Osmažené ústřice poklademe na papír a potom vkládáme do uschovaných polovin skořápek. Ihned podáváme společně s připravenou horkou omáčkou.