Oříškové perníčky v tmavé i bílé čokoládě
Suroviny
- 100 g Mandle
 - 200 g Cukr moučkový
 - 80 g Hrozinky
 - 60 g Citronová kůra
 - 120 g Čokoláda hořká
 - 120 g Čokoláda bílá
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 kávová lžička Kakao - prášek
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
 - 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 3 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 45.4 mg
 - Vláknina 1139.6 mg
 - Vitamín A 1139.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ušleháme vejce a cukr a necháme je rozpustit ve vodní lázni. Pak je šleháme další dvě minuty. Smícháme mouku, kakao, mletou skořici, mletý kardamom, mletý hřebíček a nastrouhaný oříšek. Přidáme je k vaječné směsi i s mletými mandlemi, hrozinkami a nakrájenou citronovou kůrou. Vše důkladně promícháme, vytvoříme těsto a to rozdělíme přibližně na šedesát kousků ve tvaru sušenek na plechy s pečícím papírem.
 - 
                                2
Sušenky pečeme asi dvacet minut dozlatova, pak necháme vychladnout. Bílou i tmavou čokoládu zvlášť rozpustíme ve vodní lázni. Polovinu vychladlých sušenek obalíme v tmavé čokoládě, polovinu v bílé. Necháme vychladnout na mřížce a pak podáváme.