Sladké risone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 427 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 208.1 mg
 - Draslík 113.4 mg
 - Vláknina 1330.8 mg
 - Vitamín A 1330.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme.
 - 
                                2
Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu.
 - 
                                3
Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby.