Omáčka béarnská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 329 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 454.7 mg
 - Draslík 138.7 mg
 - Vláknina 1600.8 mg
 - Vitamín A 1600.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.7 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli zalijeme octem a necháme vařit tak dlouho, až nám vysmahne. Poté vlijeme lžíci vody a cibuli z ohně odstavíme.
 - 
                                2
Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla. Následně omáčku přilijeme k cibuli a omáčku opět postavíme do vodní lázně.
 - 
                                3
Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.