Sekaná pečeně pečená ve formě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 65.9 mg
 - Draslík 42.5 mg
 - Vláknina 518.4 mg
 - Vitamín A 518.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso dvakrát umeleme, osolíme, opepříme a necháme cca 1/2 hodiny odležet.
 - 
                                2
Cibuli očistíme na nakrájíme na drobno, poté osmahneme na sádle nebo rozpuštěné slanině a ke konci přidáme nasekanou petrželovou nať.
 - 
                                3
Do odleželého masa přidáme vychladlou cibuli, přilijeme dobře ušlehaná vejce a mouku. Vše řádně promícháme.
 - 
                                4
Tuhým sádlem vymastíme řádně formu, masovou směs do ni urovnáme, zakryjeme alobalem. Formu vložíme do vodní lázně, přikryjeme a pečeme 1 hodinu.
 - 
                                5
Sekanou pečeni můžeme podávat teplou i studenou s dušenou zeleninou nebo saláty.