Terina z mořského jazyka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 92 mg
 - Draslík 312 mg
 - Vláknina 448.4 mg
 - Vitamín A 448.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vychlazené plátky mořského jazyka rozmělníme a prolisujeme sítem.
 - 
                                2
Z bílků ušleháme pevný sníh a spolu se zakysanou smetanou postupně vmícháme do rozmělněného rybího masa. Osolíme a opepříme.
 - 
                                3
4 hrnky vymažeme olejem a naplníme připravenou směsí 1cm pod okraj. Vložíme do vodní lázně, povaříme 10 minut, vyjmeme a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Očištěné a omyté krevety vložíme do ohřátého humrového vývaru. Želatinu necháme nabobtnat ve troše studené vody, vymačkáme ji a rozpustíme v humrovém vývaru. Když vývar začne želírovat, zalijeme jím teriny. Přikryjeme a vychladíme.
 - 
                                5
Před podáváním hrnky krátce namočíme do horké vody a obsah vyklopíme.