Rybízový pudinkový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 95.7 mg
 - Draslík 41.2 mg
 - Vláknina 645 mg
 - Vitamín A 645 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kovové misky nalijeme rybízový džus, přisypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, nabobtnalou želatinu a metlou vyšleháme. Misku vložíme do horké vodní lázně a stále šleháme, až se suroviny spojí. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, ale ne ztuhnout.
 - 
                                2
Přilijeme smetanu, přidáme žervé a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme sníh z bílků a čerstvý nebo rozmražený rybíz. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní rybízový krém a dáme do chladu ztuhnout.
 - 
                                3
Dort vyklopíme z formy, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme.