Pěna z lososa s kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 267 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 117.9 mg
 - Draslík 452.8 mg
 - Vláknina 577.4 mg
 - Vitamín A 577.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kousky o velikosti sousta si rozkrájíme lososa. Vhodíme kousky lososa do mixéru a přilijeme k němu zakysanou smetanu. Mixujeme, dokud nevznikne hladká pěna. Pěnu opepříme a osolíme.
 - 
                                2
Čtyři formičky si zlehka vymažeme olejem. Vyplníme je lososovou pěnou přibližně do poloviny. Uprostřed v pěně vytvoříme menší důlek, který vyplníme kaviárem. Vyplníme zbývající pěnou a povrch zahladíme. Formičky přikryjeme a necháme v chladničce vychladnout. Pak v hrnci na plotně zahřejeme vodu a vložíme do ní formičky, aby byly asi z poloviny ponořené. Zahřejeme je a pak vyklopíme pěnu z formičky na talíře. Zdobíme koprem a podáváme.