Omáčka Béarnaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 116 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 161.3 mg
 - Draslík 551.9 mg
 - Vláknina 1903.1 mg
 - Vitamín A 1903.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo pomalu rozpustíme, až je vlažné.
 - 
                                2
Do hrnce dáme na mírném ohni vařit nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, víno a ocet. Když se tekutina vyvaří, dáme směs vychladnout. Přidáme 2 lžíce studené vody, nasekaný kerblík a estragon, žloutky a ve vodní lázni asi 80°C teplé šleháme metlou, až žloutky vypění a směs získá hustotu normální omáčky. Hrnec odstavíme z plotny a do omáčky za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo.
 - 
                                3
Omáčku nejlépe uchováme při teplotě 40°- 50°C. Hodí se ke všem masovým minutkám.